Blog

Čím právě v GuardWings žijeme

AXON NETWORK

Přidáno: 08.03.2023 14:00 | Autor: GW

SKOTSKO OZNAMUJE ZAVEDENÍ NÁRODNÍHO DIGITÁLNÍHO SYSTÉMU SDÍLENÍ DŮKAZŮ, PRVNÍHO SVÉHO DRUHU


SCOTTSDALE, Arizona, 8. března 2023 / Axon in the news /

Díky spolupráci mezi skotskými soudy, vládou a policií na národní úrovni „nyní vidíme, že případy se pohybují v hodinách místo týdnů a měsíců,“ říká generální ředitel společnosti Axon Rick Smith.

BBC a další média tento týden informovaly, že Skotsko investovalo do systému digitální správy důkazů prostřednictvím technologie Axon, prvního svého druhu. Systém nazvaný Digital Evidence Sharing Capability (DESC) poskytne policii, právníkům a soudům přístup k jediné jednotné databázi důkazů.

Kromě mnoha výhod bude nový systém znamenat snížení zátěže pro oběti a uvolnění času pro policisty díky rychlejšímu a efektivnějšímu sdílení a správě digitálních důkazů v celém soudním systému. Ti, kdo jsou zapojeni do trestních případů, budou schopni dosáhnout vyřešení a pokračovat ve zlomku času.

Některé z těchto pozitivních výsledků jsou již vidět v Dundee, oblasti, kde pilotní projekt DESC běží od ledna. Systém bude zaveden do zbytku Skotska po pilotním období šesti měsíců.

Zatímco mnoho bezpečnostních sborů na celém světě zavedlo robustní schopnosti Axonu pro správu důkazů na místní policejní úrovni, skotské národní úsilí o spolupráci mezi soudy, vládou a policií je jedinečné a dosud nebylo nikde jinde v tomto rozsahu provedeno. Jak poznamenává generální ředitel společnosti Axon Rick Smith: „Co Skotsko udělalo na národní úrovni, je sjednocení všech těchto hráčů, aby vyřešili případy integrovaným způsobem,“ řekl. „Nyní vidíme, že případy se pohybují v hodinách místo týdnů a měsíců."

Všechny formy digitálních důkazů, od nahrávek CCTV a videí z mobilních telefonů od svědků po nahrané výslechy podezřelých, budou spravovány a sdíleny prostřednictvím robustních pracovních postupů společnosti Axon pro správu důkazů. Policie bude moci snadno shromažďovat důkazy od veřejnosti a sdílet relevantní média se soudy a obžalobou pouhým kliknutím na tlačítko. Očekává se, že náklady, čekací doby a neefektivita spojená s formáty sdílení pevných médií (jako jsou USB) výrazně klesnou.

Jak BBC řekl ministr spravedlnosti Keith Brown: "Od místa činu až po soudní síň, DESC umožní obětem a dalším osobám zapojeným do trestních případů rychleji pokračovat ve svém životě a uvolní tak policistům časové kapacity, aby se mohli více soustředit na policejní práci v první linii. Žádná jiná země na světě neinvestovala do řešení digitálních důkazů, které slouží každé části systému trestní justice stejně.

Posláním Axonu je chránit život, zachytit pravdu a urychlit spravedlnost. Historický krok, který Skotsko učinilo při zavedení národního systému pro digitální důkazy, umožní přepracovanou vizi digitální transformace ve veřejné bezpečnosti.

Podívejte se na zprávu BBC London News o nové skotské schopnosti sdílení digitálních důkazů (DESC)

 


Logo Delta, logo Axon & Design, Axon, Axon VR, TASER 7 a TASER jsou ochranné známky společnosti Axon Enterprise, Inc., z nichž některé jsou registrované v USA a dalších zemích. Všechny ostatní ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků. © 2023 Axon Enterprise, Inc.